החורף בפתח ואיתו המחלות העונתיות.
המחלות הזיהומיות במקומות העבודה הינן דבר שכיח בחודשים אלה ומהוות את אחד הגורמים המשמעותיים לאובדן ימי עבודה ותוצרת.
האם ניתן לעשות משהו בנדון ואיך זה קשור לתחום הניקיון?
מתברר שמודעות להיגיינה אישית ומספר כללים בסיסיים של "עשה" ו"אל תעשה" עשויים להיות חומת המגן שבין סביבת עבודה בריאה ובטוחה לסביבה עוינת ואובדן ימי עבודה.
לעבור את החורף בשלום
לרוב, הסיבות להפצת מחלות במקום העבודה, הינן תפוצת החיידקים והבקטריות אשר עוברים מאדם לאדם דרך האוויר, מגע ישיר ומגע עקיף כגון ידיות דלת, קודנים, לחצני מכשירי המים וכו'.
במרבית מקומות העבודה, הניקיון המסופק נותן מענה לנראות, סדר וניקיון בסיסי ואינו מתיימר לספק ניקיון בקטריאלי.
בסביבה סגורה, בה עובדים מספר אנשים יחדיו ונמצאים באינטראקציה יומיומית, הסיכוי להידבקות במחלות זיהומיות גבוה יותר.
להלן חמישה אמצעי זהירות פשוטים שיסייעו להפחית את הסיכוי להידבק במחלות זיהומיות:
שמרו על היגיינת ידיים:
פעולה פשוטה שתפחית משמעותית את הסיכוי להידבק באמצעות מגע ישיר / עקיף. שטפו את ידכם עם סבון בתדירות גבוהה, הקפידו לגעת בידיות ולחצנים בחדרי השירותים בעזרת נייר מבודד, הימנעו מהכנסת ידכם לפיכם ללא שטיפה. מומלץ להצטייד בתכשיר אלכוהול-ג'ל ומגבונים לחים לכל מקרה…
חברך לעבודה מנוזל? לא חייבים ללחוץ יד! במידה וכבר לחצת לו יד, חשוב להקפיד לשטוף ידיים.
ככלל, הקפדה על שטיפת ידיים לאחר יציאה מהשירותים, לפני הכנת אוכל, לאחר לחיצת יד או נגיעה בציוד, תנטרל את אחד מגורמי ההידבקות המרכזיים ותסייע לעבור את החורף בשלום… עומד להתעטש? עדיף להתעטש לפנים המרפק ולא לכף היד.
היגיינת מזון:
שטפו את ידכם לפני ואחרי הכנת האוכל, הימנעו מלגעת בשערכם, אפכם או פיכם לפני הגשת מזון לעצמכם ולאחרים, השתמשו בכלי אחסון והכנה שונים עבור אוכל מבושל ולא מבושל, בסיום הארוחה שטפו את הכלים עם מים חמים וסבון, הימנעו מאכילת מזון פג תוקף ו/או מזון שאתם חושדים בטריותו, הזהירו את חבריכם ממסעדות שיש לכם ספק באשר לרמת ההיגיינה שלהן.
טפלו נכון בפסולת:
פסולת ואשפה הינן כר פורה למרבצי חיידקים.
הימנעו ככל שניתן ממגע ישיר עם פסולת ואשפה. לבשו כפפות לפני כל מגע עם אשפה, אל תאחסנו פסולת. הקפידו להרחיקה.
נקו את סביבת העבודה הישירה שלכם:
מחקרים מלמדים כי סביבת העבודה הישירה שלנו היא המזוהמת ביותר, שפורפרת הטלפון, שולחן העבודה, המקלדת והעכבר הם המרחבים העוינים לנו מכל. לרוב, יתקשו עובדי הניקיון במקום העבודה לנקות את סביבת העבודה הקרובה ברמה של קטילת הבקטריות. סיבוב עם מגבון לח אלכוהולי אחת לכמה ימים על השולחן, המקלדת, העכבר והטלפון ישפרו עד מאוד את איכות ניקיון וסטריליות המקום בו אנו מבלים שעות כל יום.
מתקני היגיינה במקום העבודה:
כיום, מקובל להתקין ציוד היגייני הנחשב בסיסי ונגיש ועושה הבדל עצום: עמדות תכשירי אלכוהול-ג'ל, מגבונים אלכוהוליים, כפפות חד-פעמיות ועמדות נייר ניגוב ידיים במקומות חשובים כגון אזורי היציאה מחדרי השירותים ובמטבחים.
בקיצור,
קחו את בריאותכם בידכם וכך תעברו את החורף בשלום.